SEAT Amager

CUPRA Formentor blandt syv finalister til Årets Bil i Europa 2021

Selvom det blot er få måneder siden, den nye CUPRA Formentor satte hjulene på de danske veje, har den kraftfulde performance-crossover allerede høstet stor anerkendelse hos motorjournalister og bilentusiaster. Og det er ikke kun i Danmark, Formentor begejstrer, for nu har den nye CUPRA også fået en plads i finalefeltet i 2021-udgaven af kåringen af Årets Bil i Europa. Prisen uddeles af en 60 medlemmer stor jury, som består af uafhængige motorjournalister og bileksperter fra 23 lande, og feltet af biler er nu barberet ned til blot syv finalister. Den endelige vinder af prisen som Årets Bil i Europa 2021 offentliggøres i en livetransmission fra Genève den 1. marts.

CUPRA Formentor er den første model, som fra top til bund er designet og udviklet af det spanske performancebrand med hjemsted i Martorell nær Barcelona, og derfor udstråler den mærkets sportslige DNA ned til mindste detalje. Den 310 hestekræfter stærke crossover blev lanceret i Danmark i november og har allerede skabt sig en stærk position i markedet for performancebiler, og denne anerkendelse forstærkes nu med en plads i finalen i kåringen af Årets Bil i Europa.

Årets Bil i Europa samler et panel af prestigefyldte biljournalister fra hele Europa med det simple formål at udpege den bedste nye bil ud fra en række kriterier som design, teknologi, køreglæde, forbrug og sikkerhed. Juryen består af 60 motorjournalister og bileksperter, der repræsenterer 23 lande, og foruden CUPRA Formentor består finalefeltet i år af Citroën C4, Fiat 500 Electric, Land Rover Defender, Skoda Octavia, Toyota Yaris samt Volkswagen ID.3. Vinderen offentliggøres i en livetransmission fra Genève den 1. marts.

“Det er jo fantastisk at se vores første selvstændigt udviklede model være blandt finalisterne til så toneangivende en kåring som Årets Bil i Europa. Nomineringen er helt klart en hyldest til det hårde arbejde, som de passionerede designere og dygtige ingeniører har lagt i at skabe den mest dynamiske crossover i sit segment. Formentor er en game changer, som med sin kombination af inspirerende design, kraftfulde motor og stærke pris på under 500.000 kr. tilføjer en ny dimension til markedet, hvilket de danske motorjournalister – og nu også resten af Europas motorpresse – er enige med os i. Det er en vigtig hæder til vores arbejde med at gøre brandet synligt,” lyder det fra administrerende direktør hos CUPRA Danmark, Christian Kynding.

Fart på hos de danske forhandlere

CUPRA Formentor er introduceret med en 310-hestes TSI-turbomotor, som takket være 4Drive-firehjulstræk og en 7-trins DSG-gearkasse sender dig fra 0-100 kilometer i timen på blot 4,9 sekunder. Formentor er også på vej som plug-in-hybrid, hvor en 150-hestes benzinmotor kombineres med en 115-hestes elmotor samt et 13 kWh stort batteri, som kan oplades med en ledning og gøre det muligt at køre omkring 50 kilometer alene på strøm.

Udover de stærke muskler kommer Formentor også med en velspækket liste af standardudstyr, hvilket har været med til at løfte det danske salg til et endnu højere niveau end forventet. Selvom de nuværende corona-restriktioner betyder, at de 13 nye og specialindrettede danske CUPRA Corners har måttet holde dørene lukkede siden december og udelukkende betjene kunderne digitalt, så har den overvældende interesse for Formentor og CUPRA generelt betydet, at forventninger er i top, når forhandlerne igen må åbne op for nysgerrige og køreglade danskere.


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk